Gadjets

Asus EEE Pad Transformer TF700T

BlackBerry Porsche Design P’9981

Victorinox Alpnach Chronograph

ELAC’s MicroSUB 2010 BT

McIntosh MC2102

Vacuum Tube Power Amplifier

Silbatone Acoustics APORIA FULL RANGE HORN UNIT

Vincent LS310

Celsius X_VI_II – LeDIX

TAG HEUER link

 

SONIM Land Rover S1

Ако сте почитатели на екстремните преживявания или имате професия, която се практикува в трудни условия, ще ви нужна да има по-специален телефон Sonim XP3. Моделът, който носи името Land Rover S1 е идеален за приключения, тъй като е защитен от външни въздействия. Телефонът продължава да работи отлично дори при големи температурни амплитуди, дори под вода или в много запрашена среда и пясък.

Дизайн
Външният вид на модела е „страховит“. Корпусът му напомня този на Siemens M65.
Ето и сравнение на размерите с конкурентни модели:
Sonim S1 (XP3) – 121 x 58 x 25 мм., 170 г
Siemens M65 – 109 x 49 x 19 мм., 104 г
HTC HD2 – 120,5 x 67 x 11 мм., 157 г
Samsung E2370 – 112 x 49 x 19 мм., 119 г
Apple iPhone 3GS – 115,5 x 62,1 x 12,3 мм., 135 г 

Устройството „стои“ добре в ръка и е много удобно. Специалните му странични елементи правят много трудно изпускането на телефона, случайното му изплъзване от ръката или нещо подобно. Основният материал, от който е направен апарата е пластмаса, но от високо качество, а и тя е така нагъната, че определено е нещото, което защитава телефона най-качествено. Следи от пръсти или издрасквания по нея не остават, което е един много голям плюс за модела. На предната част на апарата, над екрана се намира слушалката, която е вдлъбната дълбоко в корпуса, а на лявата част на апарата е разположено копчето за отваряне на адресната книга. На дясната странична част има три бутона, два за регулиране на силата на звука и един за включване на камерата и правене снимки. Капакът на батерията е закрепен за корпуса с помощта на два винта, а за да се стигне до нея трябва да се махне целият капак. Подобно закрепяне прави работата с модела още по сигурна, но от друга страна то изключва възможността за честа смяна на SIM картата или картата памет.
Конструкция и издражливост
Моделът съответства на стандарта IP-67 по IP класификация. Осигурява пълна защита от прах и влага, освен при потапяне на целия апарат на дълбочина до 1 метър никакви проблеми с електрониката му няма да се появят. Освен това телефонът отговаря и на военната спецификация MIL-810F, което гарантира устойчивост към въздействие от бури, влажност, гръмотевици и резки промени в температурата. Военният сертификат е известен и като United States defense standard или military standard. За да се оценят обаче заявените от производителите възможности бяха проведени основни тестове.
Потапяне на телефона във вода
Дори поставен под вода телефонът работи идеално, така че потребителите няма нужда да се притесняват, ако случайно изпуснат телефона си във водата.
Изпускане върху асфалт
Телефонът първо беше изпуснат от височина два метра и след като се видя, че това не е повлияло по никакъв начин беше тестван на височина три метра. И двата пъти телефонът се размина без никакви забележими дефекти. След силни удари обаче в краищата на корпуса се появиха драскотини, освен тях обаче никакви други проблеми не бяха забелязани.
Под гумата на автомобил
Това е банален тест, който до някаква степен имитира ситуация, ри която телефонът е изпуснати някой е стъпил върху него. При това тестване остана засегната само батерията и то единствено повърхността й.
Дисплей
Екранът на XP3 е с диагонал 1.77 инча и разделителна способност 170х220 пиксела. На него се изобразяват до 64 000 цвята, а картината е ярка и контрастна. На него се изписват до седем реда текст, размерът на шрифта е среден и напълно нормален. Недостатък на дисплея обаче е фактът, че на слънце той блести и прочитането на информацията на него става много сложно. Целият екран има защитно пластмасово покритие затова е и лесно да се изцапа или по него да останат следни. Със сигурност обаче той ще остане невредим ако падне на асфалта или при силен удар. В XP3 Quest Pro екранът е закален според технологията Gorilla Glass.
Камера
Потребителите могат да намерят 2-мегапикселова камера в Xp3. Тя е с фиксиран фокус и светкавица, която може да се използва и като фенер.
Батерия
Телефонът работи с литиево-йонна батерия 1850 мАч, която позволява работа до 18 часа работа в режим на разговор и до 1500 часа в режим на очакване.
Към функционалностите на телефона можем да добавим, че той има карта с памет до 2GB, плеър и A-GPS. Менюто е стандартно за мобилен телефон, има 12 елемента, които са разположение в четири реда с по три иконки, а сред тях са телефонна книга с капацитет от 1000 места за запис, списъци с повиквания, интернет, органайзер и т.н.
Определено моделът може да бъде смятан за изключително надежден. Той не само разполага със защитен корпус, но и предлага на потребителите съвременни функционални възможности, които ще са от полза на всеки. Моделът е подходящ както за работа, така и за забавление и без съмнение ще се превърне в незаменим спътник за всеки авантюрист.

Оригинален текст от http://www.gsmreview.bg/reviews/p3-99-0.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s